torstai 23. toukokuuta 2013

so not, kunhan hyppy kulkee!

"Kun sä lähdet hyppyyn, sä olet ihan yksin. Sä joudut siinä hyppyrinnokalla tekemään yksinäsi ihan omat ratkaisut."

Sen kummemmin en lähde ruotimaan Matti Nykäsen periaatteita tai moraalikäsityksiä, mutta tuo sitaatti pätee kyllä agilityyn älyttömän hyvin. Koiran tulee osata ponnistaa oikeassa kohtaa, määrittää esteen etäisyys ja korkeus sekä hypätä mahdollisimman turvallisesti ja kroppaansa säästävästi. Möhköpöhköpönttöpään hyppytekniikkaa ei oo koskaan erityisemmin hiottu. Rimat lentelee hankalissa kulmissa ja oikeastaan vähän missä sattuu. Itse kesken radan sitä koiran hyppytekniikkaa ei liiemmin kerkeä seurailemaan, joten täytyy myöntää etten tiennyt Jehnan tyylin olevan näin hakusessa.. Toki olen pistänyt lentelevät rimat merkille ja sivusilmällä huomannut, ettei "Jehna style" ole ehkä sitä parasta mahdollista hyppytekniikkaa. Otinpa siis videota, jossa Jehna hyppää 40cm riman yli. Jätin koiran noin 3-4 metrin päähän esteestä. Oivoi..


Noh, Jehnahan ponnistaa aivan järjettömän kaukaa. Ei ihme jos ne rimat rämisee alas. Positiivisen nootinkin tein videoinnin pohjalta: Jehna ei vedä enää takakinttuja vatsan alle heti ponnistettuaan. Jihuu! Sotasuunnitelmana pistetään kaikki mahdolliset raajat ristiin ja toivotaan jonkun hyppytekniikkakouluttajan tulevan tänne Pohjoiseen kesä-syksy -akselilla + aletaan ihan omatoimisesti treenaamaan "Möhkis styleä" paremmaksi. Pitää alkaa kuvaamaan hyppytreenit, koska itse en kerkeä edes hidastamattomalta videolta ruotia Jehnan hyppytekniikkaa sen kummemmin. Onneksi videokamera on keksitty!

Alla Jahme esittelee viilentäytymisvinkkejään! Agikentän reunalta löytyy vielä kevään kuihduttama lumikasa, jonne kelpiitti syöksyy lämpiminä päivinä treenin päätteeksi vilvoittelemaan. Jehna on myös oppinut uimaan tassupohjaa! Edellisinä kesinä se on kiertänyt kaiken vähänkään vesilammikkoa muistuttavan kohteen mahdollisimman kaukaa. Uskaltautuukohan se vielä uimaan jossain vaiheessa kesää?

4 kommenttia:

 1. Ohops, olipas rajuja hyppyjä :D Ei ainakaan pituudesta jää kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, älä viitti! :D Mulla meinas tipahtaa silmät päästä kun katselin tuota videota jälkeenpäin.. Ei muuta kuin hiomaan tuota tekniikkaa. :D

   Poista
 2. Huhhuh mitä loikkia! :D On sillä ainakin ponnistusvoimaa. Reeniä vaan niin kyllä se siitä rupee sujumaan! Meillä on vissiin ihan päinvastainen ongelma, Luka hyppää tosi läheltä rimaa ja liikaa ylöspäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Tein empiiristä tutkimusta viikonlopun kisoissa ja huomasin, että muutama muukin kelpie hyppää aivan samaan tyyliin (siis kaukaa). Mut joo, reeniä reeniä. Samoin teille! :D Mie laittelen sulle niitä Alatalon hyppytreenejä tässä joku päivä jahka ehdin!

   Poista