keskiviikko 29. toukokuuta 2013

NOKO EMMIE EHI!


Jehnan mielestä oli ihan tylsää toimia grillimestarina kanttiinissa viikonlopun kisoissa. Ihan typerää istua häkissä ja olla PAIKOILLAAN ja kuunnella kuinka muut juoksee putkiin ja vouhottaa radalla.. Koiran ilme kyllä kertoi kaiken ("Mom, are you f*ckin' kiddin' me?! Eikö ME mennä?!").. Ilmiselvää kelpienrääkkäystä moinen toiminta. Oli kuitenkin kiva vaan talkoilla ja seurailla muiden suorituksia paiseilematta omasta suorituksesta.

Tänään treeneissä tehtiin aluksi hieman Vappu Alatalon hyppytekniikkaa, jota me kyllä aletaan tahkota ihan keskenäänkin. Sen verran suuren kolauksen edellisessä blogikirjoituksessakin esillä oleva "Jehna's style"-hyppyvideo minussa aiheutti. Jehna alkoi ensimmäisen kerran haparoinnin jälkeen kyllä selvästi kiinnittää huomiota hyppäämiseen ja askeliin. Pitää kuvailla meidän omatoimitreeneistä videota, jotta voi seurata  paremmin hyppytekniikan kehittymistä (vai kehittymättömyyttä? toivottavasti ei!).

Tänään me ei kummemmin jääty jahkaamaan ja tehtiin edellä mainitun hyppypätkän lisäksi viikonlopun Kemkon kisojen Moilasen 1-luokan rata, jota olosuhteiden pakosta hieman muuteltiin. Arvatkaa mitä? Me saatiin radalta ekalla yrityksellä 5! Jehna irtosi hyvin (ylläri..), haki esteitä itse erinomaisesti ja haki keppivälinkin omatoimisesti. Alkuperäinen suunnitelma oli stopata rata ennen keppejä, mutten kerennyt edes pysäyttää koiraa, kun se hakeutui itse suoraan pujottelemaan. Vähän hitaahkosti pujotteli, mutta luulen kuumuuden vaikuttavan siihen aika paljolti. Lisäksi me käytiin tekemässä keskenään hyppy+kepit -pätkää hallissa muutamaan otteeseen aikaisemmin.

Lähdössä kävelin itse suoraan renkaan kohdalle ja heitin sen A:lta putkeen. 6-7 -väliin persjättö ja sain heitettyä Jehnan suoraan puomilta putkeen. Irtosi muuten päheesti, vaikka lähdin itse heti koiran putkeen lähetettyäni ottamaan koiraa vastaan 12. hypyn takaa! Sitten ei muuta kuin nasta lautaan. Kääntyi aivan mielettömän hyvin itse hypyillä 15-17. Kääntymiset eivät ole olleet Jehnan vahvinta alaa. Loppupätkä sujui hyvin pussiin saakka, mutta viimeiselle hypylle ei löytänyt itse eteen-käskystä huolimatta. Jäi louskuttamaan mulle heti pussista tultuaan "MIHIN SITTE HÄH"-tyyliin, kun jäin niin paljon siitä jälkeen. Samanlaista toimintaa on ollut havaittavissa myös, jos viimeinen hyppy on suoran putken jälkeen.

Oon valaistunut vihdoin ja viimein! Mun ei tarvitse pysyä Jehnan perässä, koska se on kaikkien mahdollisten luonnonlakien vastaista ja silkkaa mahdottomuutta. Nopea koira kiihdyttää omaa vauhtiaan, kun koitan itse pistää entistä tiukemmin töppöstä toisen eteen ja pysyä Jehnan kintereillä. Jäi kyllä aivan mielettömän hyvä fiilis eritoten tuosta Moilasen radasta. Me pelattiin todella hyvin yhteen ja osasin jopa ohjata koiraa. Täältä tullaan kisat!


2 kommenttia:

  1. Hehe, voin niin kuvitella Jehnan ilmeen tuolla kanttiinissa :D

    http://pirinransu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Nämä sun agipostaukset ovat kyllä ihan helmiä! Saavat aina hyvälle tuulelle, kirjoitat niin hauskasti :)

    VastaaPoista