lauantai 18. kesäkuuta 2011

Me ollaan nautittu Rovaniemen kesästä (ja sääskistä..) ja alotettu agijuttujen kotireeniminen. Sofin kans verestellään vanhoja juttuja ja ollaan mm. kepitelty ja harjoteltu valsseja, norskeja, irtoamista ja sylkkäreitä, kun ne tuntuu olevan mullakin täysin hukassa. Jehnan kans on alotettu keppien treenaaminen kolmella kepillä ja en voi taaskaan muuta kuin ihmetellä. Se osaa ne minun ollessa oikealla puolella jo melkein itse. Vähän joudun kyllä auttamaan ekan välin kanssa, mutta muuten se menee kuin vanha tekijä. Keppien opettaminen vasemmalta puolelta on mulle hirveän hankalaa, kun peepa tykittää tuhatta ja sataa ja ehtii kiertää kepit miten sattuu miljoonaan kertaan ennen kuin oon edes ehtinyt kyykistyä vedättään sitä ekasta välistä.. No jospa se tästä!

Ohjauskuvioita ollaan myös harjoteltu erinäisten esineiden (mm. tuulimylly, kottikärryt, sankkoja) avulla ja oon kyllä itse ihan hukassa. Toivon hartaasti, että ehdin itse vähän verestäytyä ennen kuin Jehna pääsee kunnolla vauhtiin. :D Se vaan on jo tässä vaiheessa niin vauhdikas, että oon alkanu hieman epäröidä niiden suunnittelemieni juoksareiden kanssa. Jehnalle juoksarit ois siinä mielessä mainiot, että Töhkishän on vaan n 37cm säkäkorkeudeltaan, joten todennäköisesti sen askeleet osuis sopivasti kontaktialueelle ilman sen kummempaa tahdittamista ja värkkäämistä. Hmm.. Tuun vaan oleen täysin hukassa radalla, jos en ehdi saada pelpietä ees puomilla vähän kiinni. :D Eheh.

Jehnalla on toinenkin vietti suuren paimennustaipumuksensa lisäksi: hän on nimittäin kova sääskestäjä/hyttystäjä. Törmäsin eilen sattumalta yhteen ystävään ollessani Jehniksen kans kaksistaan lenkillä ja pentu kulutti aikaa metsästäen sääskiä. Takapihalla Jehnalla on tietysti erityisen hauskaa, koska paikka kuhisee sääskiä. Möhkis hyppii onnesta soikeana ympäriinsä sääskien perässä ja leuat louskuen. Lisäksi Jehna on kiinnostunut kirjallisuudesta tai enemmänkin lehdistä. Ilmeisesti Johanna Ojala-Niemelän pääsy kansanedustajaksi ei oikein miellyttänyt kelpielasta, kun löysin joku päivän kys henkilön vaalimainoksen revittynä eteisestä. Lapin Kansa ja mainokset eivät myöskään kelpaa Jehnalle, joten hän sitten silppuaa ne kun moista roskaa ovat. Myöskään Liikkuva Linna ei miellyttänyt Jehnaa ja pentu päätti sitten ilmeisesti sabotoida DVD:n kannet. Kaikenlaista roskaa ne omistajta katsoo/lukee! Jos totta puhutaan, ostin tänään Jehnalle kongin, jotta sillä ois edes jotain tekemistä yksinollessaan. Ilmeisesti kong kelpaa, kun se pyörii ja nakertaa sitä tuossa häntä viuhtoen.

"Hyi helv et oo tosissas", totesi Sofi kun yritin asetella koiria yhteiskuvaan vierekkäin istumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti