lauantai 15. joulukuuta 2012

toisiko joulupukki parin kuuntelevia korvia?


Merkillistä. Edelliskerran agitreenien kohdalla lukee treenivihossa pelkästään sydämiä, mutta viime kerrasta en ole edes viitsinyt kirjoittaa mitään. Perin kummallista. Ryhmäreenit menivät toissakerralla tosiaan melko loistavasti ja Jehna oli hyvin ohjattavissa eikä karkaillut minnekään. No, viime reeneissä se ei muuta olisi halunnut tehdäkään kuin sinkoilla sinne perkeleen putkeen. Anteeksi voimasana, mutta tunsin hyvin syvää vihaa siinä vaiheessa, kun koira syöksyi putkeen aina kun silmä vältti ja kontaktit pissivät täydellisesti. Ymmärsin kuitenkin (kiitos meidän vierailevalle ohjaajalle!), ettei Jehnalle oo ollut täysin selvää mitä siltä kontakteilla vaadin. Käytännössä koira oli ymmärtänyt, että sen tulee pysähtyä silloin kun minä pysähdyn. Aloin nyt sitten antamaan sille palkan kupista ja heti alkoi sujua paremmin. Ehkä tästä vielä jotain tulee.

JOULUKUUN AGILITYKATSAUS
Kepit
Jehna hakee keppikulmat äärimmäisen hyvin. Välillä jättää viimeisen välin tekemättä ilmeisesti lukiessaan seuraavaa estettä. Tähän toimii se, että otan Jehnan kiinni ja tekeminen lopetetaan. Sen jälkeen se viimeinenkin väli sujuu kuin tanssi konsanaan..

Kontaktit
Nyt mennään sitten kuppipalkalla. Alkoi viime ryhmätreeneissä tosiaan sujua jo varsin mallikkaasti. Toistoa, toisota. Keinulla on pientä epävarmuutta, koska sitä ei olla hirveästi ylipäätään harjoiteltu. Hyppää välillä pois, toisinaan taas jää todella alas ja näin ollen suorittaa esteen todella hitaasti. Tai sitten vaihtoehtoisesti rämistelee keinun tyylillä kiirehtien seuraavalle esteelle = lentokeinu.

Rimat
Viimeksi ne eivät tosin lennelleet niin herkästi kuin toissakerralla. Pikkuhiljaa ovat alkaneet pysyä paremmin. Eritoten äkkinäisissä käännöksissä ja hankalissa kulmissa tiputtelee. Hyppytekniikassa on myös parantamisen varaa, pitäisi reenailla sitäkin enemmän.

Pitäisiköhän tässä joskus uskaltaa rustata tulevan vuoden tavoitteitakin ylös. Hui. Miten tämä vuosi hujahti näin äkkiä, eihän me olla ehdistty millekään vielä? Paniikki!

2 kommenttia:

 1. Ah, teillä tosiaankin on samanlaista askartelua keppien parissa! Joskin me ei tietysti olla noin pitkällä vielä. :) Tsemppiä, kyllä me ne vielä kuntoon saadaan tahoillamme!

  Miten toi kontaktien korjaushomma siis meni? Miten teit ennen vs. miten teet nyt?

  VastaaPoista
 2. Jep, pidetään lippu korkealla! :D

  Ennen palkkasin Jehnan kontakteille kädestä ja välillä kupilla edestä. Koira pysähtyi aina "pinta"-käskystä tai näin luulin.. Jehnahan siis stoppasi mun pysähtyessä eli monesti jo sinne Aan harjalle. Samoin se saattaa pysähtyä sinne ylös, jos seuraava este on putki.. Pöljä kelpie.

  Nyt oon tehnyt ihan yksinkertasesti niin, että se saa palkan aina kupista. Yritän myös jättää käskysanaa pois ja ikäänkuin hioa sen 2on2off-asennon kuuluvaksi esteen suorittamiseen. En tiedä onnistuuko se, mutta ainahan sitä saa unelmoida. :D Jospa me nyt tästä saatais tämä paketti jollakin tavalla kasaan. Ainakin toistaiseksi tämä tapa on toiminut hyvin.

  VastaaPoista