keskiviikko 3. lokakuuta 2012

enemmän kuin kelpo kelpie


Oon aina ollut sitä mieltä, että kun koirakko etenee siihen vaiheeseen, kun koiran sijaan virheitä tekee ohjaaja, on pari varsin hyvässä vaiheessa. Me ollaan nyt siinä vaiheessa. Tykkään kympillä.

Jehna sinkoili. Suuri ero on kuitenkin edellisiin sinkoiluihin, sillä koira sinkosi minun vartalon liikkeiden ja ohjauksen mukaan. Hitaaseen ja minun virheitä korjaavaan havannaan tottuneena on hirveän hankala yrittää hallita kroppaa täydellisesti. Meidän yhteistyö ei ole vielä täydellistä, mutta hyvin se minusta kuitenkin toimii. Hoksaan itse tekemäni virheet ja tiedän niiden syy-seuraus-suhteet. Käskytin välillä myöhässä, kroppa sojotti ties mihin suuntaan ja sitä rataa. Tykkäsin kyllä kympillä meidän uusista ohjaajista, jotka antoivat hyvin palautetta meidän tekemisestä. Eilen tajusin vasta kunnolla miten herkkä Jehna on agilitykentällä. Kun hartiat kääntyy pikkasenkin väärään suuntaan, on se koira siellä väärässä suunnassa vääjäämättä.. Tykkäsin myös erityisesti siitä, että me kuulema ollaan kisavalmiita Jehnan kanssa. Hups, ne kepit. Siinäpä vasta dilemma. Ohjureiden kanssa Jehna ois helppo opettaa, koska kerranhan se ne jo niiden avulla oppi. Kappas, ohjurit menivät jonkun rajussa käytössä viime talvena rikki ja nyt ne on teipattu keppeihin kiinni, eli niitä ei saa irti. Häh. Oon yrittänyt opettaa Jehnaa kädellä vedättämällä, mutta en koe sitä jotenkin luontevaksi. Alkaa jo hieman ahdistaa.. Miten te muut? Vieläkö jotkut opettaa kujakeppien ja ohjureiden sijaan kädellä vedättämällä?

En tiedä, minusta meidän tekeminen on hirveän kivaa nyt! Tuntuu aivan käsittämättömältä, että Jehnalla oli muka joku kuulunymmärtämisongelma muutama hassu viikko takaperin. Putkivieroituskin tuli kyllä tarpeeseen, sillä koira menee nykyisin putkeen vaan käskyllä ryyditettynä - kuten pitääkin! Miettikää, että ryhmätreeneissä taiteiltiin tällasen ratapätkän (tosin vähän oli vaikeampi) kanssa, eikä Jehna siltikään karannut putkeen! Oli niin ihanaa treenata niin, että sai vain keskittyä hiomaan ohjaustekniikkaa ilman koiran sikailua. Jehna on ihan mieletön.

Sata sydäntä tämän tekstin perään. Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti