maanantai 29. lokakuuta 2012

anna ensimmäinen pala koiralle, se tekee enemmän työtä kuin sinä


Missäs vika, kun tiukan kontakti- ja keppitreenin jälkeen koiran sijaan ohjaaja valuu hikeä ja läähättää? Kyseenalaistan kyllä tänään tämän tekstin otsikon, joka on vanha saamelainen sananlasku. Kunnon kohotus tulisi varmasti tarpeeseen!

Tokon alkeiset oli tältä illalta peruttu, joten koiran lassottuani lähdin patikoimaan hallille kontaktit ja kepit mielessä. Ja mitäs mitäs, heitin Jehnan kepeille ja se suoritti ne kokonaan alusta loppuun täysin itsenäisesti. Meinasin kyllä vähän hyppiä ulos pöksyistäni! Toistojen jälkeen voisi tiivistää, että Jehnan kepityksen onnistumisprosentti oli 70-80% luokkaa, ainakin! Jehna hakee kepit aivan upeasti ja kepittää varsinkin alun tosi näyttävästi. Muutaman kerran Jehna hyppi keppivälejä (keskivaiheilla) ja jätti pari viimeistä keppiä pujottelematta. En voi käsittää miten hyvin tuolla otuksella pysyy asiat mielessä! Menin hallille nimittäin hieman pää painuksissa ja huonolla fiiliksellä, koska viime treenikerrasta oli kuitenkin aikaa jo viikko. Mulle samanlainen muisti kiitos!

Jehnan A-kontaktityöskentely parantui huimasti, mutta aika paljon me sitä viheliäistä estettä jahkattiinkin.. Aluksi tehtiin A:ta juoksareilla → ensin himmaili jääden esteen huipulle nököttämään, mutta vauhti saatiin jotakuinkin hyväksi. Sen jälkeen alettiin ahertaa 2on2offien kimpussa: otin Jehnan hihnaan ja vauhti lisääntyi heti. Hiottiin ja hinkattiin ja kappas, loppujen lopuksi jätin hihnan pois ja sain aikaan nopeahkon suorituksen! Ainut negatiivinen nootti treeneissä oli hirvittävä paineistuminen putkista. Ihmettelin heti alkuun, kun Jehna teki loistavat kontaktit A:lle kyllä toiseen suuntaan, mutta toisinpäin himmailu jatkui jatkumistaan sopivasti tarjolla olevan putken vuoksi. Tämän on tullut aikaisemminkin esille, mutten kuollaksenikaan keksi mitä tälle ongelmalle voisi tehdä? Lisää treeniä kera häiritsevien putkisyöttien? Miksi aina jonkun asian pitää olla pielessä? :D  

Mutta voi että rakastan sitä miten se tekee! Oon niin onnellinen, että päädyin muutamasta muusta vaihtoehdosta juuri tähän rotuun. Menipä herkistelyksi! Ehkä huomisten ryhmätreenien jälkeen tulen tänne kiroamaan kelpieperkelettä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti