maanantai 11. huhtikuuta 2011


Oon tehny aika suuren noteerauksen viikonloppuna: kelpiet ei selkeästi oo tarkotettu akateemisille ihmisille. Anatomian tentti on keskiviikkona ja lukeminen on jäänyt melko vähälle. Oon tottunut lukemaan sängyllä ja sängyllehän Jehna hyppää jo todella mallikkaasti itse. Yritäppäs sitten lukea, kun pieni musta pelpie vispaa häntää, pyörii ja kierii anatomian kirjan päällä.. Täytyy siis opetella lukemaan pöydällä!

Ollaan vietetty aikaa ulkona (mitä nyt tenttiin lukemiselta on ehtinyt..) ja otettu paljon häiriötreeniä. Tänään käytiin tuossa meidän talon parkkiksella vähän treenailemassa juttuja! Möhniksen kans otettiin lähinnä istumista häiriössä ja luoksetuloa sekä meidän sellasta "herättelykäskyä". Siinä missä toiset huutaa kontaktin saamiseksi agikentällä koiran nimeä, niin minä huudan sitten ihan yksinkeraisesti että MÖÖ MÖÖ! Luoksetulohan meillä menee käskyllä Jehna tänne, katsekontaktin ja huomion koiraan saa käskyllä möö möö (johtuu sanasta Jehna näin ikään: Jehna ---> Möhnä ---> Möhnis ---> Möömöö). Möö möön lisäksi Jehnaan taa kontaktin Je-tavulla.

Jehnan kontakti pysyy koko ajan häiriönkin alla (ohi on mennyt niin pyörää, lapsi- ja turistilaumaa, lenkkeilijöitä sauvojen kera, autoja, rekkoja, linja-autoja), mikä on mulle jotenkin todella käsittämätöntä! Koira 5kk ja katsekontakti pysyy ihan käsittämättömän hyvin häiriönkin alla? Häh? No kai tähän on totuttava!

Sofi oli myös varsin mallikas. Käytiin sen kanssa läpi vähän seuraamista ja paikkaoloa sekä istuen että maaten. Aloin taas huljutella mielessä ideaa siitä tk1:stä.. No, se meillä varmasti oliskin jo taskussa, ellei paikkamakuu toisten koirien keskellä ois Sofille se ongelma. Tosin se ongelma on kyllä minussa, koska en uskalla (tai oo ainakaan tähän mennessä uskaltanut) riskeerata Sofin mielenterveyttä sille, että joku toinen koira nousee kesken paikkamakuun nuuskimaan sitä. Se on nimittäin Sofille vähän sama asia kuin joku kävis suoranaisesti sen kimppuun.

Keskiviikkona tentin jälkeen sitten junaillaan koiramusten kans Rovaniemelle ja vietetään siellä aika pitkästi pidennetty viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti