sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

perfektionisti: täydellisyyden pikkutarkka tavoittelija

Tervetuloa agilitykilpailuun.
Kilpailun järjestää Oulun Seudun Kennel- ja Agilityseura KAS ry


Voi hyvä ihme minkä menin tekemään.. Sen siitä saa kun ohjatut treenit kerrankin onnistuu..
On niin paljon asioita, jotka voi mennä pieleen kisoissa. Rimat todennäkösesti lentelee, pöytää Jehna ei oo koskaan nähnytkään, keinun se rämistelee aivan järkyttävän rumasti, kepit menee 50% mahdollisuudella päin honkia, se voi lähteä multa lapasesta.. Silti leijaillessani pää vaaleanpunaisissa hattarapilvissä ja värikkäissä sateenkaarissa tiistain ohjattujen jälkeen menin ja ilmotin meidät kolmelle radalle Ouluun. Hupsista.

Inhottaa olla näin perfektionisti, koska mulle on erittäin hankalaa lähteä kisakentälle sellasella lunkilla asenteella. Mehän mennään vaan menettämään kisaneitsyys. Sofin kanssa ekat kisat oli kyllä aivan kammottava kokemus, koska jännitin pikkutyttönä ihan hirvittävästi.. Toivottavasti mun ja Jehnan eka kerta ei oo niin kamala! Yritän nyt kovasti tunkea pääkoppaani ajatusta, että me mennään tosiaan vaan kokeilemaan ja tutustumaan kisaelämöintiin. Silti ensi viikon sunnuntaita ajatellessani mieleen nousee lähinnä kauhukuvia siitä kuinka a) Jehna onkin maxi b) se lähtee multa kokonaan lapasesta c) me vaan nolataan itsemme. Oi voi..

Ja kun Sofin kanssa me joskus silloin vuonna miekka ja kivi lähdettiin kisoihin vasta siinä vaiheessa, kun se oli miltei satasen varma suorittaja. Tilanne on hieman eri nyt Jehnan kanssa. Toisaalta nuo kaksi nelijalkaista eroavat kuin yö ja päivä, eikä me päästäisi Jehnan kanssa kisaamaan vielä moniin monituisiin vuosiin, jos odottaisin kelpiekerpeleeltä samaa täydellisyyttä kuin hitaalta, varmalta havannankoiralta.
Rivien välistä tuli varmasti selväksi, että jännittää? Iik.

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä hirrrrveesti, pidän peukut pystyssä teille! :---) Hyvin teillä menee kuitenkin! Kohtaan c viitaten, onneksi jokainen agilitya harrastava tietää että miten veitsenterällä siellä radalla keikutaan, ja miten pienet asiat voi saada koko homman räjähtämään käsiin niin ei kukaan varmasti mieti mitään pahaa vaikka ei menisikään täydellisesti.

  Me ollaan menossa keskiviikkona ekaa kertaa epistelemään... Mutta meidän teoreettinen onnistumisen mahdollisuus on jotain prosentin luokkaa niin en edes viitsi kehitellä mitään kovin suurta jännityksentunnetta. :D Huvin vuoksi ja urheilun kannalta, eikös se niin mennyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä taida kovin hyvin mennä.. :D Nimim. lähdin tänään reeneistä itku kurkussa.. Kenraalit meni kyllä niin huonosti kun voi vaan mennä.

   Meidän täydellinen onnistuminen on.. erittäin epätodennäköistä, suorastaan mahdotonta joten.. Kokemuksia sitä vaan haetaan, oon vaan itse niin kauhea nillittäjä ja perfektionisti!

   Poista
  2. No voihan :( Kyllä se siitä, ja jos ei ota onnistuakseen niin sit on ainakin sitä kokemusta. Tsemppiä eniveis, älä nyt ihan kokonaan lannistu! :)

   Poista
 2. Tsemppiä :) Otat jonkun osatavoitteen, tyyliin vaikka että kepit onnistuu. Ja sit oot huikeen ylpee siitä, mitä saatte aikaseksi. Se on kuitenkin se ensimmäinen eli varmin tapa saada tietoa siitä, mitä seuraavaksi kannattaisi harjoitella.

  Jee, oon tosi innoissani teidän puolesta, hienosti se menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Näin oon ajatellutkin, mutta tänään treeneissä kepit meni huonommin kuin koskaan.. ei jäänyt kyllä kovin hyvä mieli. Oon kyllä lähdössä tuonne kisoihin niin leuka rinnassa että. :D Toivottavasti tehtäis ees jollain tapaa onnistuneita juttuja eikä menis kokonaan plörinäks!

   Poista
 3. Paljon peukkuja! Eiköhän se siitä ja kun rutiinia tulee, niin alkaa sujumaan aina vain paremmin :)

  http://pirinransu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! (-: Jep, tuntumaahan sitä vasta haetaan!

   Poista
 4. Sinäkin ilmottauduit, hienoa! Tsemppiä teillekkin! Harmi kun ollaan eripäivinä, ois ollu kiva nähdä Jehna agiliitoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja vähänn kaduttaa kyllä nyt, kun eiliset ohjatut meni niin persiilleen.. Mutta joo, ois ollut kiva nähdä Tuikenkin tekemistä pitkästä aikaa! Tsemppiä teille!

   Poista